MaxRom | Scripturi uCoz Romania

Bannerul tau aici
2012-11-18
2012
11
18
20:01
5 ani cu ucoz, 4 ani de mariaj

uCoz este o platforma asemanatoare unui lego: din aceleasi piese poti crea o gama larga de site-uri.
 
Buna, ma numesc Artiom si inceputul meu cu uCoz incepe in ultimul an de colegiu, acum 5 ani.
Profesoara de Baze de date in ultimul semestru incepuse sa ne predea programarea web si pentru eliberarea de la examen trebuia sa facem un site de la zero.
- Doamna profesoara, da´ poate nu trebuie?
- Trebuie Artiom, trebuie.
- Eh... daca trebuie, apoi trebuie. (da' unde ati vazut un student sa faca ceva de la zero )
De ce sa fac un site de la zero cu greseli daca se poate gasi o platforma cu template gata facut? Am ramas la 2 variante: webs si ucoz. Facusem atunci pe ambele platforme cate un site, 
luasem codul sursa ctrl+u, modificasem putin si gata, am facut un site de la zero :) . Oricum nu am prezentat nimic profesoarei si nici la examene nu am fost .
OK, cam cu asta s-a terminat.
 
In anul urmator in primul an de universitate, am avut un coleg care se dadea mare si tare cu site-ul sau uCoz, de fiecare data cand venea la ore.
- Baieti dati un click, hai nu fiti rai.
- Bai dute de pe capul meu.
- Va pun la toti cate o bere, numai dati click-uri
- Bai nu ma enerva cu ucoz-ul tau!
- Va pun la toti cate o farfurie de bors si una de macaroane la cantina.
- Pai asa si trebuia sa zici de la inceput, hai baieti la masa!
In scurt timp ademenit de o farfurie de bors si una de macaroane, mi-am facut si eu un site in uCoz, era ceva cu filme, pe care l-am schimbat cu un alt site de filme.
Ok, nu aveam prea mare interes in filme, asa ca l-am parasit. 
 
Pe 30 septembrie 2008 mi-am facut un nou site (link nu dau  ), un site caruia i-am acordat multa atentie si seriozitate.
Peste un an, tot in septembrie cautand scripturi pentru iubitul meu site, ma gandisem, de ce sa nu fac un site in care sa pun tote scripturile pentru ucoz? 
Astfel pe 26 septembrie aparuse Maxrom - Maximu romanesc. Chiar din primele 2 zile adaugasem cateva scripturi si am inceput sa fac spam agresiv pe site-urile ucoz in limba romana.
Eu si spamul! Din totdeauna sunt contra acestei forme de promovare, dar... :| Ok, in momentul acela mai era un site cu scripturi pentru uCoz, insa acesta punea scripturile fara sa le traduca sau sa le verifice, eu, dat fiind ca stiam rusa le traduceam si le verificam. Aceasta imi dadea sperante ca proiectul va avea un viitor.
Peste ceva timp site-ul concurent, creat inaitea mea, a fost parasit- o usurare pentru mine.
In iulie 2010 site-ul meu primise ban pentru ,,Automatic entries posting´´. Gata! S-a terminat cu maxrom . Nu prea am inteles ce e ,,Automatic entries posting´´, asa ca am inceput sa caut pe forumul rus. 
Printre comentarii gasisem unul care zicea ca daca scrii la suportul tehnic, si promiti sa nu mai faci aceasi greseala, poti primi site-ul inapoi.
Am scris catre suportul tehnic si in cateva zile site-ul a fost deblocat. Ce usurare pe suflet!
Peste vreo 2 luni incetasem sa pun articole pe primul site . Deja aveam alte interese din cauza lui maxrom, cu toate acestea site-ul si astazi exista, are pr2 si cam 3-5 vizite zilnice 
In tot acest timp am avut si alte site-uri pentru diferite jocuri.
 
Prin aprilie 2011 am participat la concursul uCoz "cel mai bun tutorial video pentru uCoz", insa din cauza glasului meu oribil nu am castigat :D MAMA, de ce m-ai nascut cu un asa glas? 
Nu m-am lasat dezamagit si am participat la urmatorul concurs de tutoriale in imagini. Uraaaaa!! am luat locul intai si doi la tutorialele: "Cum adaptam un template in uCoz" si  "Constructorul", al doilea fiind o capodopera in imagini gif :)
Printre premii era si un Domeniu pe un an. Am atasat domeniul si... ce bucurie pe sufletu meu :), nu... nu, nu, nu........ de la pr 2 am ajuns la pr 0, da nu nici 0 ala era un N/A prapadit. De ce asa?
Da nu-i nimic, mi-am spus, lasa ca-l fac si pe asta la pr 2 si mai mare. Am sters vechiul domeniu din google webmaster si am pus noul domeniu apoi directoare si altele. Cu 3 luni in urma Maxrom primise Pr 0, O mare bucurie iar acum 2 saptamani luasem si pr1.
 Cine stie? Poate pana la sfarsitul anului mos google imi cadoneaza un pr2 :D
 
Urmatorul concurs la care am particiat avea ca tema: "Cel mai bun template pentru uCoz", eu alegand categoria "ce-a mai buna adaptare din alt CMS". Am adaptat 3 template-uri in uCoz din WP, ultimul considerandul cel mai reusit, insa nu a fost sa fie, dupa terminarea concursului observasem o sumedenie de greseli.  Unde mi-a fost capul? 
Cu toate astea luasem 1 loc cu primul template ... Oh ce bucuros am fost in acea zi!
 
Cam aceasta este istoria mea cu ucoz, 4 ani impreuna- o experienta bogata si frumoasa.
4.5 13/5
Categorie uCoz   Vizualizari 6826   Adaugat deRotaru Artiom Muşatinu   Teguri 7 ani, concurs

Cel mai bun tutorial:
Locul 1cea mai buna ideie
- Cum adaptam un template in uCoz

Locul 2cel mai bun tutorial in ilustratii
- Constructorul

Cel mai bun template:
Locul 1 cea mai buna adaptare din alt CMS
- Destination