MaxRom | Scripturi uCoz Romania

Bannerul tau aici
2009-11-11
2009
11
11
01:43
10 Greseli in web design

10. Un scop clar
Orice site trebuie sa fie clar asupra scopului sau si  sa includa o pagina "Despre noi” ori o scurta astfel de descriere pe pagina principala pentru a lamuri vizitatorii.
9. Alt-uri si Title-uri
Una din greselile majore facute de web designerii fara experienta este aceea de a pune accent pe design, ignorand codul propriu-zis. Alt-urile sunt folosite pentru imagini iar title-urile pentru link-uri Alt-urile si title-urile reprezinta informatii importante pentru motoarele de cautare, fara ele practic site-ul va arata la fel, insa sunt necesare pentru validarea XHTML si au rol de a spori accesibilitatea. In general sunt doar 2-3 cuvinte scurte si "la obiect”.
8. Pagini aglomerate
Cea mai simpla rezolvare consta in realizarea inca de la inceput a unei structuri clare si impartirea informatiei in asa fel incat sa se evite paginile foarte aglomerate. O alta optiune ar fi - si aici ma refer doar in cazul in care pagina contine numai text - utilizarea unui carousel sau a oricarui alte metode de dynamic-content - o varianta de a aduce in fata cititorului doar informatiile necesare.
7. Imagini, imagini, imagini
In primul rand scopul site-ului ramane acela de a oferi informatii clientului/vizitatorului - din nou amintim de motoarele de cautare care gasesc mai importanta informatia decat imaginile. Un site flash sau unul realizat cu multe imagini este de obicei un site care nu are nevoie de optimizare fiind cunoscut si accesat direct de vizitatori prin intermediul URL-ului.
6. Thumbnail-uri
Thumbnail-urile sunt acele imagini mici care apar intr-o galerie foto pentru a va face o idee asupra imaginii mari pe care o veti vedea daca apasati click. Problema e ca unii web designeri folosesc imaginea propriu-zisa pe care o micsoreaza la scara necesara. Browser-ul incarca de fapt imaginea mare pe care o redimensioneaza, ceea ce este gresit din punct de vedere al web design-ului deoarece pagina va necesita un timp foarrte mare sa se incarce.
5. Titlul paginii
Desi are legatura cu subpunctul 2 fiindca titlul paginii este de asemenea important pentru optimizare SEO - am ales sa il pun separat dintr-un singur motiv: titlul paginii, spre deosebire de alt-uri si title-uri trebuie sa fie unic. De multe ori titlul paginilor ramane acelasi. Titlul identifica fiecare pagina in parte a site-ului. El trebuie sa fie scurt si succint.
4. Link-uri care se deschide intr-un nou window
Este o metoda enervanta de a pastra utilizatorului deschise mai multe pagini asadar mai multe optiuni de a continua navigarea prin acel site.De obicei se intampla pentru unele link-uri considerate mai importante in site.
3. Ads
O metoda de a deruta vizitatorul in ceea ce priveste motivul vizitarii acelui site. De obicei spatiile publicitare - prin natura lor - atrag atentia derutand astfel de la informatia propriu zisa a paginii.
2. Intro
Un "Intro” este o pagina introductiva - de cele mai multe ori in Flash avand un buton mic si semitransparent "Skip Intro” - cu rolul de a prezenta pe scurt si intr-un mod cat mai placut site-ul. Un vizitator trebuie sa "scaneze” continutul unui site imediat dupa incarcarea acestuia si sa decida daca merita sau nu sa continuie, nicidecum sa caute un link pentru a trece la pagina urmatoare - lucru care il poate determina sa paraseasca site-ul.
1. (Greseala mea favorita) Acelasi banner in Flash pe toate paginile
Este absolut plictisitor. Motivul: lipsa de imaginatie sau poate nu este atat de important spatiul destinat banner-ului - primul lucru observat de vizitator la incarcarea paginii.

Sursă: blog.liga-group.ro
4.8 19/5
Categorie uCoz   Vizualizari 1079   Adaugat deRotaru Artiom Muşatinu  

Cel mai bun tutorial:
Locul 1cea mai buna ideie
- Cum adaptam un template in uCoz

Locul 2cel mai bun tutorial in ilustratii
- Constructorul

Cel mai bun template:
Locul 1 cea mai buna adaptare din alt CMS
- Destination